26/11/15

Πατάτες αντιναχτές

Μικρές πατατούλες που τηγανίζονται μέσα σε κατσαρόλα με λάδι. Σβήνονται με κρασί και προσθέτουμε μυρωδικά.  Στην αρχή τις χτυπάμε με μιά πέτρα ώστε ν' ανοίξουν μία σχισμή.
Ονομάζονται "αντιναχτές" γιατί κατά τη διάρκεια της παρασκευής τους τινάζουμε τη κατσαρόλα ωστε να μη κολλήσουν μεταξύ τους και να ανακατευτούν τα υλικά καλά.
Συνοδεύουν πιάτα με κρεατικά.

Κυπριακής καταγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου