24/11/15

Κιουνεφέ

Είδος κανταϊφι με τυρί και σιρόπι. Το κανταϊφι γεμίζεται με τυριά και περιλούζεται με φρέσκο κατσικίσιο βούτυρο και σιρόπι. Μετά ψήνεται είτε σε μεγάλο ταψί ή σε ατομικά ταψάκια και σερβίρεται κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια με μία μπάλα παγωτού σαν συνοδεία. Το παγωγό μπορεί να είναι καϊμάκι, βανίλια, μαστίχα.

Στη Τουρκία χρησιμοποιούν το τυρί  dil peyniri για να φτιάχνουν κουνεφέ, που πωλείται σαν κορδόνια και που μοιάζει με τη μοτσαρέλα στην υφή. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε κρεμώδη τυριά, ανθότυρο.

Λέγεται και κουνάφα
Kunefe peyniri, Konafah

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου