23/11/15

Παστινάκι

Ριζώδες λαχανικό που μοιάζει με το καρότο, η ρίζα του έχει ανοιχτό κρέμ χρώμα.

Ιστορία
Κατάγεται απο τους Ρωμαίους που τη χρησιμοποιούσαν σαν γλυκαντική ουσία πρίν εμφανισθεί το ζαχαροκάλαμο.

Μαγειρική
Τρώγεται ωμή, σε σαλάτες, γλυκαίνει τα μαγειρευτά, μπορεί να πολτοποιηθεί για να μπεί σε σούπες. Γίνεται και κρασί τύπου Μαδέρα. Οι Αγγλοι τη ψήνουν σαν απαραίτητο μέρος του Χριστουγεννιάτικου δείπνου.

Λέγεται και παστινάκα
Παστινάκη η Εδώδιμος
Parsnip - Pastinaca sativa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου