Λεξικό γαστρονομίας
Τι είναι τι, στη μαγειρική
30/11/15
Πανακότα
Ελαφρύ γλύκισμα απο την Ιταλία. Αποτελείται απο μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος που έχει στερεοποιηθεί με ζελατίνη.
Κατάγεται απο τη Β. Ιταλία, απο το Πιεμόντε. Ιδιαίτερα δημοφιλής στα Επτάνησα. Το όνομά της σημαίνει "ψημένη κρέμα".
Panna cotta
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη ανάρτηση
Παλαιότερη Ανάρτηση
Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου