Η μαγιά είναι ένας μικροσκοπικός μήκυτας που χρησιμοποιείται στην αρτοποιϊα και στη παραγωγή μπύρας. Αλληλεπιδρά με τους υδατάνθρακες που βρίσκονται στο αλεύρι με αποτέλεσμα να φουσκώνει το ψωμί και να επέρχεται η αλκοολική ζύμωση στη μπύρα. Στην αρτοποιϊα η μαγιά πολλαπλασιάζεται, εκπνέει διοξείδιο του άνθρακα μέσα στη ζύμη και φουσκώνει το ψωμί.
Ο μύκητας ονομάζεται Sacchatomyces cerevisiae, φαίνεται μόνο με μικροσκόπιο. Πρώτος ο Παστέρ κατανόησε τη φύση της μαγιάς τον 19ο αιώνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου