21/9/14

Περίλλα

Eίδος βότανου που χρησιμοποιείται στη κουζίνα της ΝΑ Ασίας και στην Ιαπωνία. Τα φύλλα του έχουν πικάντικο άρωμα που θυμίζει κανέλα και γαρίφαλο.Τα φύλλα του είναι πράσινα και δαντελωτά στις άκρες, υπάρχουν όμως ποικιλίες με κόκκινα φύλλα.

Μαγειρική
Μπαίνει στις σούπες, σε σπρινγκ ρόλς, σε πιάτα με ψάρι, στο ρύζι και στα λαχανικά. Η κόκκινη ποικιλία μπαίνει σε ζύμες ή και σε ποτά ως φυσική χρωστική ουσία.



Beefsteak plant (Perilla frutescens)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου