9/3/14

Τυρί Limburger

 Μαλακό τυρί Βελγικής καταγωγής που παράγεται στη Γερμανία. Εχει έντονη μυρωδιά, απαλή υφή και γλυκιά γεύση.
Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσής του περνάει απο διάφορα στάδια. Το πρώτο μήνα έχει την υφή της δικής μας φέτας, κατόπιν μαλακώνει, γίνεται αλειφώδες και στο τρίτο μήνα αποκτά τη δυσάρεστη μυρωδιά απο το βακτήριο " Brevibacterium linens" το οποίο ζεί και στον ανθρωπινο οργανισμό παράγοντας την έντονη μυρωδιά των "ιδρωμένων ποδιών".

Μαγειρική
Θεωρείται τυρί επιδόρπιο, μπαίνει όμως σε σαλάτες και σε σάντουϊτς, ταιριάζει ιδιαίτερα πάνω σε ψωμί σικάλεως, κρεμμύδια και συνοδεύεται με μπύρα. Ενα τέτοιου τύπου σάντουϊτς πωλείται και στο Οχάϊο της Β. Αμερικής απο Γερμανόφωνους κατοίκους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου