
Μαγειρική
Είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε όλη τη δυτική Νότια Αμερική και Νέα Ζηλανδία, τρώγεται μαγειρεμένο, αποξηραμένο αλλά και ωμό με αλάτι, πιπέρι και λεμόνι είναι σαν τα καρότα. Τα φύλλα του φυτού μπαίνουν σε σαλάτες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ποτάσσιο και σίδηρο. Θεωρείται πολύ σημαντική καλλιέργεια για τους πληθυσμούς των Ανδεων γιατί βλασταίνει σε φτωχά εδάφη, μεγάλα υψίπεδα και δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.
Λέγεται και γλυκοπατάτα Νέας Ζηλανδίας New Zealand's yam
Oxalis tuberosa
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου