17/3/14

Τυρί Epoisses de Bourgogne

Είδος μαλακού γαλλικού τυριού με έντονη οσμή. Εχει κρεμώδη και μαστιχωτή σύνθεση που το κάνει κατάλληλο όταν συνοδεύει κάποιο πιάτο να προσφέρεται σε πολύ μικρή ποσότητα. Παρασκευάζεται στη Β. Γαλλία με αγελαδινό γάλα. Η δύσοσμη μυρωδιά του θυμίζει κοπριά. Η εξωτερική του κρούστα έχει έντονο καφέ ή πορτοκαλί χρώμα.
Κατά τη περίοδος της ωρίμανσής του, περίπου 6 έβδομάδες, η επιφάνειά του πλένεται με το τοπικό μπράντυ "Marc de Bourgogne"που του δίνει ένα εκρηκτικό άρωμα.  Συνοδεύεται απο το Pinot Noir. 

Ιστορία
Εμφανίσθηκε τον 16 ο αιώνα απο τη τοπική μοναστηριακή κοινότητα. Ηταν το αγαπημένο τυρί του Ναπολέοντα.



Vieux
Epoisses de Bourgogne
Vieux
Vieude Bourgogne

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου