19/3/14

Τυρί Pont l'eveque

Είδος μαλακού γαλλικού τυριού με έντονη οσμή απο γάλα αγελάδας. Εχει απαλή κρεμώδη υφή, κιτρινωπό χρώμα και υπόλευκη κρούστα. Παράγεται σε μικρά τετράγωνα κομμάτια των 10 εκατοστών, βάρους έως 400 γραμμαρίων. Συγκαταλέγεται απο τα πιο δημοφιλή γαλλικά τυριά μετά το Camembert, το Brie και το Roquefort.

Ιστορία
Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά τον 12ο αιώνα στη Νορμανδία σε ένα μοναστήρι της περιοχής. Τότε το ονόμαζαν το τυρί "angelot" και θεωρείτο ιδανικό για να κλείσει ομαλά ένα γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου