20/2/14

Πώς διατηρούμε τα τυριά

Τα σκληρά τυριά τα τυλίγουμε σε πλαστικά σακουλάκια χωρίς να τα σφίγγουμε. Τα μαλακά τυριά τύπου μπρί, τυλίγονται σε ένα υγρό ύφασμα ή λίγη λαδόκολλα γιατί χρειάζεται να αναπνέουν.
Τα τυριά που πωλούνται μέσα σε υγρό, όπως η φέτα ή το χαλούμι τα αφήνουμε εκεί που είναι, η ρικότα όμως πρέπει να βγεί απο το υγρό της και να στεγνώσει. 

Τα λευκά και τα κίτρινα τυριά, φυλάγονται σε χωριστά σακουλάκια ή δοχεία, ποτέ μαζί. Για να αναδείξουμε τα αρώματά τους, βγάζουμε απο το ψυγείο τα λευκά τυριά, 5 λεπτά προτού τα σερβίρουμε, ενώ τα κίτρινα χρειάζονται τουλάχιστον 2 ώρες εκτός ψύξης.

Το τριμμένο τυρί τρίβεται τη τελευταία στιγμή, οπότε όσο χρειαζόμαστε παίρνουμε.
Καθαρίζουμε τη φλούδα ή τη κέρινη κάλυψη των σκληρών τυριών τη τελευταία στιγμή πρίν τα κόψουμε.

Τα περισσευούμενα κομματάκια τυριών δεν πετάγονται, με αυτά μπορούμε να φτιάξουμε ωραίες σάλτσες και ντίπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου