Αλεσμενος κιμάς απο κρέας που το έχουμε πλάσει σε μπαλάκι και κατόπιν τηγανίσει. Ο κλασσικός ελληνικός κεφτές γίνεται απο μοσχαρίσιο κρέας κατά προτίμηση απο ελιά ή σπάλα, που έχει λίγο λίπος. Μπορεί όμως να γίνει απο άπαχο χοιρινό κρέας, ή και απο αρνίσιο μπούτι. Ο κιμάς πλάθεται μαζί με μυρωδικά και τριμμένο κρεμμύδι σε μικρές στρογγυλές μπουκίτσες και τηγανίζεται σε κάποιο σπορέλαιο για να παραμείνει ανάλαφρος στη γεύση.
Meatball, kofta (Τουρκία-Μέση ανατολή),
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου