18/2/14

Κοτσιφάλι

Ποικιλία ερυθρού κρασιού. Καλλιεργείται κυρίως στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά και στις Κυκλάδες σε αργιλοασβεστώδη εδάφη.
Εχει ευχάριστο άρωμα, μέτρια οξύτητα, ελάχιστες τανίνες, αλλά αστάθεια στο χρώμα. Εξαιτίας του τελευταίου χαρακτηριστικού του, οινοποιείται μαζί με κάποια άλλη ποικιλία, όπως το Μαντηλάρι που έχει σταθερό ερυθρό χρώμα. Είναι ξηρός οίνος ΟΠΑΠ (Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου