3/6/13

Λάχανο Σαβόϊ


Στρογγυλό σφιχτό λάχανο με κεφάλι, ζαρωμένα φύλλα με ανάγλυφες διακλαδώσεις και απαλή γεύση. Τα εξωτερικά του φύλλα είναι σκούρα πράσινα και τα εσωτερικά κοντά στη καρδιά ανοιχτόχρωμα πράσινα. 
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες(Α, Κ, C και Β6) , σε ιχνοστοιχεία,  αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο, χαλκό, φολικό οξύ και φωσφόρο.

Μαγειρική
Τα εύρωστα φύλλα είναι μαλακά με ευχάριστη γεύση. Χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, για να τυλίγουν άλλα τρόφιμα, σαν συνοδευτικά. Μαγειρεύονται στον ατμό, μπρεζέ και σοτέ.


Savoy cabbage

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου