28/4/13

Υπεύθυνοι εστιατορίου


Maitre d' Hotel (Dining room manager) Είναι υπεύθυνος για την ομαλη λειτουργία της αίθουσας του εστιατορίου σε όλους τους τομείς. Εκπαιδεύει όλους τους σερβιτόρους, επιβλέπει την επιλογή των κρασιών, συνεργάζεται με τον Σέφ για την επιλογή του μενού και οργανώνει τις θέσεις των πελατών.

Ηead waiter or "Chef de Sale". Είναι ο υπεύθυνος όλης της σάλας του εστιατορίου για την ορθή λειτουργία όλης της αίθουσας. Συχνά ονομάζεται και Maitre d' Hotel.

O Captain or (chef de' etage). Εξηγεί το μενού στους πελάτες μόλις καθίσουν, απαντά στις όποιες ερωτήσεις τους και παίρνει τις παραγγελίες. Εκτελεί την όποια προετοιμασία φαγητού πάνω στο τραπέζι.

O Front waiter (Chef de range). Ασχολείται με το σωστό στρώσιμο των τραπεζιών , επιβεβαιώνει ότι το φαγητό φθάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα στο τραπέζι και ότι οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι.

O Back waiter (demi-chef de range, Busboy) Είναι η θέση για τον νεότερο σε εμπειρία σερβιτόρο που φροντίζει να ανανεώνονται οι κανάτες του νερού στα τραπέζια, να γεμίζει τα ποτήρια του κρασιού, να φέρνει ψωμί και να κάνει ότι του λένε οι πιο έμπειροι σερβιτόροι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου