Ιστορία
Καλλιεργείται και τρώγεται απο τους προϊστορικούς χρόνους σε όλη τη Μεσόγειο, αραβικό κόσμο, Ασία, Β. Αφρική. Με την εμφάνιση της πατάτας στην Ευρώπη και Αμερική, μειώθηκε η χρήση του αλλά έμεινε δημοφιλές στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο.
Μαγειρική
Επειδή δεν χυλώνει εύκολα, χρησιμοποιείται σαν συνοδευτικό σε κρέατα, σαλάτες, σούπες. Μπαίνει σε κοκκινιστά, φαγητά κατσαρόλας, γιουβέτσι.
Λέγεται και Μανέστρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου