7/3/13

Σοκολάτα με αλκοόλ

Οι σοκολάτες αυτές συνδυάζουν 2  απολαύσεις που συμπληρώνουν η μία την άλλη. Απο τη μία η έντονη γεύση των οινοπνευματωδών ποτών αναμιγνύεται περίφημα με το πλούσιο άρωμα της σοκολάτας απο την άλλη τα διαφορετικά αρώματα των ποτών εμπλουτίζουν τις χιλιάδες γεύσεις της σοκολάτας. Ανήκουν στη κατηγορία της "γεμιστής σοκολάτας" (βλέπε ορισμό) γιατί γεμίζονται με μία κρέμα μέσα στην οποία έχει προστεθεί το αλκοόλ, κατόπιν βάζουν ξηρούς καρπούς, σταφίδες κλπ. για να ενισχύσουν τη γεύση

Είδη
Η μαύρη σοκολάτα ταιριάζει με σκουρόχρωμα ποτά όπως το ρούμι.
Η λευκή σοκολάτα καθώς και εκείνες με μικρή περιεκτικότητα σε κακάο δένουν με λικέρ φρούτων ή γκράπα ώστε το αποτέλεσμα να είναι δυνατό. Τα ποτά που μπαίνουν στο κακάο δεν είναι πρώτης ποιότητος αν και ορισμένες μεγάλες σοκολατοβιομηχανίες αρέσκονται να προωθούν πλάκες σοκολάτας αρωματισμένες με διάσημα-επώνυμα ποτά ή κοκτέιλς. 
Η σοκολάτα με κρασί είναι μία νέα πειραματική ιδέα που βασίζεται στο ιδανικό πάντρεμα 2 πλούσιων ειδών. Σε μερικές περιπτώσεις το κρασί πρέπει να είναι ελαφρώς γλυκύτερο απο τη σοκολάτα με την οποία αναμιγνύεται,  σε άλλες αν η σοκολάτα έχει έντονη γεύση, άλλη τόση γεύση χρειάζεται να έχει και το κρασί.


2 σχόλια:

  1. Φαίνεται πως εκτός από τα φαγητά και τα γλυκά σου αρέσουν και τα βιβλία,ε;
    Καλώς μας βρήκες και σε βρήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα librarian! Βιβλιοθηκονομία έχω σπουδάσει, όμως ποτέ δεν εργάστηκα σε βιβλιοθήκη με αποτέλεσμα να μου μείνει το μαράζι. Λάτρευα τις βιβλιογραφίες και τη σύσταση των λεξικών, έτσι πρίν 5 χρόνια που ήρθε η θεία φώτιση (λέμε τώρα)και έφτιαξα αυτό το γαστρονομικό online λεξικό όρων.
    Καλώς σας βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή