22/2/13

Βούτυρο κομποζέ

Είδος βουτύρου που έχει αναμιχθεί με αρωματικά βότανα ή μπαχαρικά. Χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο σάλτσας, σε λιωμένη μορφή πάνω απο κάποιο ψητό κρεατικό, σαλιγκάρια ή λαχανικά. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

Αλλα είδη
 Beurre blanc : Λευκό βούτυρο που παρασκευάζεται απο ξύδι ή λευκό κρασί με ψιλοκομμένα μικρά κρεμμυδάκια και μυρωδικά.
Beurre Cafe de Paris : Αυτό το βούτυρο περιέχει ένα μίγμα απο αρωματικά βότανα (άνηθο, ματζουράνα, μαϊντανό, ταράξακο, σχινόπρασσο, δενδρολίβανο, σκόρδο κλπ) καθώς και μουστάρδα, κάππαρη, πάπρικα, κάρι και ατζούγιες. Αναμιγνύονται όλα τα υλικά με βούτυρο το οποίο πλάθεται σαν ρολό, τυλίγεται με αλουμινόχαρτο και μπαίνει στο ψυγείο. Σερβίρεται σε φέτες πάνω απο ζεστό κρεατικό/ψάρι.



Beurre compose, compound butter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου