24/1/13

Γεμιστή σοκολάτα

Για τη δημιουργία της χρησιμοποιούνται κούφια καλούπια όπου ρίχνεται η ρευστή σοκολάτα και κουνιέται για να απλωθεί. Μετά η σοκολάτα κρυώνει και σταθεροποιείται.
 Οι ζαχαροπλάστες καθαρίζουν τις άκρες, τις λειαίνουν και τη προετοιμάζουν για τη γέμιση. Γυρίζουν το καλούπι απο την ανάποδη και ρίχνουν μέσα φρούτα, υγρά διάφορα π.χ. λικέρ, κρέμες απο φιστίκια, μάρζιπαν, πραλίνα, ξηρούς καρπούς κλπ. Πάνω στη γέμιση τοποθετείται ακόμη ένα στρώμα σοκολάτας σαν καπάκι. Οταν κρυώσουν και σταθεροποιηθούν, βγάζουν τις σοκολάτες απο τα καλούπια και τις τυλίγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου