Πρόκειται για μία ανοιχτο-κίτρινη λιπαρή ουσία που λαμβάνεται απο τη συμπίεση των καρπών του κακαόδενδρου. Εχει μαλακή υφή, γλυκιά μυρωδιά, απαλυντικές ιδιότητες ιδιαίτερα όταν τρίβεται πάνω στο δέρμα.
Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική
Το βούτυρο του κακάο είναι φαγώσιμο, μαλακό με απαλό σοκολατένιο άρωμα. Χρησιμοποιείται για τη παρασκευή γλυκών, π.χ. κορμός σοκολάτας, τρουφάκια, κέικς, σουφλέ, μπισκότα, μπαίνει ακόμη και στο τιραμισού. Η λευκή σοκολάτα παρασκευάζεται απο το βούτυρο του κακάο.
Λέγεται και λάδι θεοβρωμίνης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου