1/12/12

Λικέρ Grand Marnier

Δημοφιλές γαλλικό λικέρ που πωλείται συσκευασμένο σε μία μία φιάλη που μοιάζει με αποστακτήρα κονιάκ. Εχει κόκκινη κέρινη σφραγίδα και χειροποίητη κόκκινη κορδέλα.
Υπάρχουν 2 ειδών :
α) Το Grand Marnier Rouge
Αποτελείται απο οινόπνευμα κρασιού 40% και φλούδες "Κουρακάο" (βλέπε ορισμό). Είναι ένα μείγμα απο γλυκά και πικρά πορτοκάλια και κονιάκ είναι κεχριμπαρένιο και πολύ αρωματικό. Τα πορτοκάλια προέρχονται απο τη Καραϊβική και είναι ποικιλίας Citrus Bigardia. Πίνεται σκέτο ή σαν συστατικό για τη δημιουργία κοκτέηλς. 

b) To Grand Marnier Jaune
 Αποτελείται απο οινόπνευμα κρασιού 40% και φλούδες Κουρακάο. Είναι ένα μείγμα απο γλυκά και πικρά πορτοκάλια και μπράντυ, είναι κιτρινωπό με έντονο άρωμα πορτοκαλιών. Εχει το ίδιο σχήμα φιάλης με το κόκκινο Grand Marnier, αλλά κίτρινη κέρινη σφραγίδα, πώμα και κορδέλα.
Ιστορία
Δημιουργήθηκε το 1878 απο τον Louis-Alexandre Marnier Lapostolle και αρχικά ονομαζόταν Curacao Marnier.  Ηταν ένα μείγμα απο εξαιρετικά κονιάκ, απόσταγμα τροπικών πορτοκαλιών της Καραϊβικής και κάποια άλλα μυστικά συστατικά. Ωριμαζε αργά σε γαλλικά δρύϊνα βαρέλια, ώστε να αποκτήσει το σωστό άρωμα. Ο στενός φίλος του Marnier,  ο διάσημος σέφ Escoffier, το έκανε διάσημο σε όλη τη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου