14/12/12

Τιλζίτερ

Εϊδος ημίσκληρου τυριού απο τη Β. Γερμανία. Παράγερται απο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, καμμιά φορά και απο ωμό γάλα. Είναι ένα τυρί με πολλές τρύπες το οποίο πωλείται σε κυβικά κομμάτια. Η τυρόμαζα είναι λιπαρή, υποκίτρινη, χωρίς κρούστα. Εχει πικάντικη γεύση και δυνατή μυρωδιά. Ωριμάζει σε 5 εβδομάδες. Λιπαρά απο 30-60%. Τα παραδοσιακά κεφάλια τα έτριβαν με κόκκινο λίπος ώστε να πάρουν έντονο άρωμα.

Μαγειρική
Κόβεται σε φέτες και τρώγεται με ψωμί, με παστά ψάρια, με παντζάρια και χόρτα, με φαγητά φούρνου.

Tilsiter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου