Είδος κοκτέηλ απο το Περού. Παράγεται απο μία ποικιλία αμπέλου που εισάγεται απο την Ισπανία. Για να παρασκευαστεί το κοκτέηλ προσθέτουν χυμό απο λεμόνια ή λάιμ, ασπράδια αυγών, σιρόπι και "Αγκοστούρα" (βλέπε ορισμό) για να πάρει ξινή γεύση. Μερικές φορές το δημιουργούν με τη προσθήκη φρέσκου χυμού απο ανανά και φύλλα καρύδας. Πίνεται συνήθως σκέτο.
Η Χιλή και το Περού το ονομάζουν εθνικό τους ποτό. Pisco sour
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου