29/11/12

Κουνέλι και λαγός

Το κουνέλι και ο λαγός έχουν κρέας σαν του κοτόπουλου, είναι πλούσια σε πρωτεϊνες και βιταμίνες, φτωχά σε θερμίδες, με λεπτή γεύση αλλά με διπλάσιο λίπος απο αυτό. Επειδή όμως η σάρκα τους είναι λίγο σκληρή απαιτείται μαρινάρισμα σε μουστάρδα, ελαιόλαδο, κρασί, μπαχαρικά για να μαλακώσει και μετά μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά για αρκετή ώρα.

Πολλά μυρωδικά χρησιμοποιούνται όπως θυμάρι, μαντζουράνα, δάφνη, ρίγανη και για τη σάλτσα του βάζουμε συνήθως μέσα το συκώτι τους μαζί με κρασί ή κονιάκ, τέλος το εμπλουτίζουμε με δαμάσκηνα και μήλα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου