23/10/12

Κασολέτ

Είδος σκεύους απο μαντέμι, πορσελάνη, γιαλί ή μέταλλο μέσα στο οποίο μαγειρεύονται και σερβίρονται διάφορα φαγητά. Μπορεί να είναι ρηχό ή βαθύ. 

Πέρα όμως απο το σκεύος, ο όρος σημαίνει και κάποια ειδικά φαγητά
1)     Cassolettes ambasadrice = Στιφάδο απο συκωτάκια κοτόπουλου σερβιρισμένο με πουρέ ως γαρνιτούρα
2)     Cassolettes bouquetiere = Περαστά βραστά λαχανικά που έχουν ματσάκια κουνουπίδι ή σπαράγγια απο πάνω
3)  Cassolettes Regence =  Στήθος κοτόπουλου και τρούφες σε σάλτσα βελουτέ που σερβίρεται με πουρέ πατάτας και  ψιλοκομμένα σπαράγγκια
4)  Casolettes marquise = Ουρές καραβίδας με μανιτάρια μέσα σε σφολιάτα


Cassolette

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου