Είδος σκεύους απο μαντέμι, πορσελάνη, γιαλί ή μέταλλο μέσα στο οποίο μαγειρεύονται και σερβίρονται διάφορα φαγητά. Μπορεί να είναι ρηχό ή βαθύ.
Πέρα όμως απο το σκεύος, ο όρος σημαίνει και κάποια ειδικά φαγητά
1) Cassolettes ambasadrice = Στιφάδο απο συκωτάκια κοτόπουλου σερβιρισμένο με πουρέ ως γαρνιτούρα
2) Cassolettes bouquetiere = Περαστά βραστά λαχανικά που έχουν ματσάκια κουνουπίδι ή σπαράγγια απο πάνω
3) Cassolettes Regence = Στήθος κοτόπουλου και τρούφες σε σάλτσα βελουτέ που σερβίρεται με πουρέ πατάτας και ψιλοκομμένα σπαράγγκια
4) Casolettes marquise = Ουρές καραβίδας με μανιτάρια μέσα σε σφολιάταCassolette
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου