9/10/12

Πώς διατηρούνται οι ελιές

Ο τρόπος διατήρησης της ελιάς εξαρτάται απο το τύπο της.

Οι χαρακτές και οι χτυπητές ελιές (βλέπε ορισμό), μπαίνουνε σε "άλμη"(βλέπε ορισμό) που είναι ένα μίγμα απο νερό και αλάτι.
Οι νερολιές μπαίνουν στο ξίδι, συχνά με τη προσθήκη φλούδας λεμονιών ή αρωματικών χόρτων. Αυτές οι ελιές λέγονται και "Προβενσάλ".
 Ολες οι ελιές διατηρούνται στο λάδι που είναι το μονωτικό τους. Εκεί γλυκαίνουν και χάνουν τη πικάντικη γεύση τους που τη πήραν απο την αλμη.
Αφού συντηρηθούν με κάποιο τρόπο που έγραψα πιο πάνω, μπορούν να μπούν και στη ψύξη και κατάψυξη για να μακρύνει η διάρκεια ζωής τους το πολύ για ένα εξάμηνο. Εκεί όμως γίνονται πιο μαλακές και λιγώτερο τραγανές.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου