25/10/12

Καλιφορνέζικο ρόλ

Είδος αμερικάνικου σούσι που περιέχει αγγούρι, κρέας καβουριού και αβοκάντο. Συχνά αντί για καβούρι βάζουν διάφορα υποκατάστατα, όπως το σουρίμι και αντί για αβοκάντο μπαίνει μάνγκο ή μπανάνα. 
Ιστορία
Στις αρχές της δεκαετίας του '60  το Λος Αντζελες είχε πολλούς Ιάπωνες μετανάστες. Το εστιατόριο Τokyo Kaikan ήταν απο τα πρώτα που άνοιξαν εκεί και που προσέφεραν αυθεντικό σούσι για τους συντοπίτες τους. Ο σέφ αυτού του εστιατορίου άρχισε να πειραματίζεται στην αντικατάσταση του κρέατος λιπαρού τόνου (που υπήρχε άφθονο στην Ιαπωνία, όχι όμως και στη Καλιφόρνια) με το σαρκώδες αβοκάντο. Ετσι δημιουργήθηκε το Καλιφορνέζικο ρολ Αντίστοιχα αντικατέστησε το φύκι Νόρι που τυλιγόταν γύρω και απέξω απο το σούσι γιατί δεν άρεσε στους Αμερικανούς να μασάνε κρύα και ωμά φύκια. Ετσι το Καλιφορνέζικο ρολλό τυλίγεται απο μέσα πρός τα έξω.


Californian roll



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου