Είδος Ισπανικού γλυκού απο καβουρντισμένα αμύγδαλα που μοιάζει με το "μαντολάτο"(βλέπε ορισμό). Εχει ζάχαρι, μέλι, ασπράδια αυγών. Τρώγεται κυρίως τα Χριστούγεννα
Υπάρχουν πολλών ειδών ανάλογα με τη γέμισή τους, με αμύγδαλα, με αράπικα φιστίκια, με φουντούκια. Μερικά είναι μαλακά στην υφή, άλλα μαστιχάτα και σκληρά.Αντίστοιχα γλυκά κυκλοφορούν στην Ιταλία, στη Πορτογαλία, στη Λατινική Αμερική και στις Φιλιππίνες
Tourron
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου