26/9/12

Πώς διατηρούμε τα αμπελόφυλλα

Συνήθως τα βάζουμε στη κατάψυξη. Κόβουμε τα κοντσανάκια τους, πλένουμε καλά τα φύλλα με άφθονο νερό, τα στραγγίζουμε και μετά τα στεγνώνουμε με μία πετσέτα. Αμα στεγνώσουν καλά τα κανουμε ματσάκια απο 24-30 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, γυρίζοντας τις άκρες πρός τα μέσα ώστε να γίνουν τετράγωνα πακετάκια. Τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε μέσα σε πλαστικό κουτί ώστε να μη χτυπιούνται με άλλα τρόφιμα και στη κατάψυξη. Αν δεν υπάρχει κουτί, φτιάχνουμε πακετάκια με αλουμινόχαρτο απο πάνω απο το πλαστικό και μετά κατάψυξη. 

Οταν τα βγάλουμε απο τη κατάψυξη θέλουν 2-3 ώρες να ξεπαγώσουν φυσιολογικά.



-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου