23/9/12

Τα ντελικατέσεν της Νέας Υόρκης

Είδος μπακάλικων στη περιοχή Lower East side. Δημιουργήθηκαν απο μετανάστες απο ανατολική Ευρώπη, εβραϊκής καταγωγής που έφεραν μαζί τους τις ιδιαιτερότητες της κουζίνας τους.Εφεραν γιγάντια σάντουϊτς με "παστράμι" (βλέπε ορισμό), τραγανές τηγανιτές πατάτες, τουρσιά και πίκλες, παστά ψάρια και κρεμώδη τυριά. 

Δημιουργησαν τα appetizer shops που πουλάνε αποκλειστικά γαλακτοκομικά προϊόντα και ψάρια. Συχνά βγάζουν βαρέλια στο πεζοδρόμιο με σκορδάτες, ξινές, καυτερές πίκλες ή με παστά ψάρια, χαβιάρια και τυριά. 

New York delicatessen, NY delicatessen, Appetizer shops



-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου