25/7/12

Shochu

Παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό Ιαπωνικής καταγωγής. Παράγεται απο βρώμη, ρύζι και πατάτες. Εχει 25%-35% οινόπνευμα. Πίνεται σκέτο ή με πάγο. Συχνά προσθέτουν νερό, χυμούς φρούτων, μπύρα ακόμη και τσάϊ.
Ιστορία
Πρώτοι οι Κινέζοι έφτιαξαν αυτό το ποτό και το ονόμασαν "shaojiu" που σημαίνει "καυτό οινόπνευμα". Αργότερα το υιοθέτησαν οι Γιαπωνέζοι και άρχισαν να το φτιάχνουν στο νησί Kyushu.

Λέγεται και hoppy





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου