17/7/12

Κατσαμάκι

Είδος φαγητού που παρασκευάζεται με αλεύρι καλαμποκιού και νερό. Ο χυλός αυτός τηγανίζεται σε λάδι μαζί με κομμένα κρεμμύδια. Τρώγεται ζεστός.

Ιστορία
Ηταν ένα πολύ διαδεδομένο φαγητό παλιά, τώρα τείνει να εκλείπει . Παλιά έρριχναν λίγο γάλα ή βούτυρο στο χυλό ( αν είχαν) και τον έψηναν στο φούρνο. Τον έτρωγαν οι τσοπάνηδες και τον έλεγαν "προσφάϊ". 

Λέγεται και Μακρυντέρα, Μαντζίνα. Οι Ιταλοί το ονομάζουν Πολέντα
Καταγωγή απο την Αρτα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου