Είδος σκληρού τυριού απο αγελαδινό γάλα. Είναι λευκό και σπογγώδες με διάσπαρτες τρύπες. Κίτρινο πρός το καφετί σαν χρώμα, το παλαιωμένο γίνεται γκρίζο. Εχει διάμετρο 9-12 εκατοστά, βάρος έως 15 κιλά. Ωριμάζει απο 3 μήνες έως 2 χρόνια. Οταν ωριμάσει πλήρως γίνεται σκληρό κατάλληλο για τρίψιμο. Η γεύση του είναι ελαφρώς πικάντικη
Κατάγεται απο τη Β. Ιταλία στη περιοχή Asiago στη Vicenza
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου