Ιστορία
Παραδοσιακά τα σταφύλια πατιούνταν όλη τη νύχτα μετά το τρύγο, ώστε να να μένουν το λιγώτερο δυνατό χρόνο στο πατητήρι και η καταπόνησή του να είναι η λιγώτερο δυνατή. Ετσι ο μούστος του δεν οξειδωνόταν και δεν εκχύλιζε τα φαινολικά συστατικά των σταφυλιών. Η έλλειψη φωτός απο τον ήλιο προστάτευαν τα σταφύλια απο την οξείδωση, η θερμοκρασία ήταν χαμηλή ενώ οι άνεμοι του Αιγαίου δρόσιζαν τα οινοποιεία του νησιού, τις περίφημες κάναβες.
Κατάγεται απο τη Σαντορίνη. Είναι κρασί ΠΟΠ Σαντορίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου