10/7/12

Χόρτα


 Με την ονομασία "χόρτα" εννοούμε όλα τα πράσινα φυλλώδη φυτά που βρίσκονται στο φυτικό βασίλειο.Τα περισσότερα τρώγονται φρέσκα, αμέσως μόλις κοπούν. Αφού πλυθούν με άφθονο νερό, βράζονται και σερβίρονται με λάδι, ξύδι/λεμόνι. 
Είναι χρήσιμα στον οργανισμό, περιέχουν υδατάνθρακες, κυτταρίνη, βιταμίνες, διάφορα άλατα, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Συνήθως συνοδεύονται απο τροφές με λευκώματα ή και άμυλο.
 Στην ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν πολλά είδη απο άγρια χόρτα, μερικά απο τα οποία τρώγονται σαν γέμιση σε πίτες, βραστά, μαγειρευτά, γιαχνί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου