28/5/12

Ras el Hanout

Μείγμα μπαχαρικών απο το Μαρόκο και τη Β. Αφρική. Ενα τυπικό μείγμα αποτελείται απο μοσχοκάρυδο, μαυροπίπερο, κάρδαμο, λεβάντα, κανέλα, μπουμπούκια τριαντάφυλλου, κύμινο, χρυσόριζα, τζίντζερ, μάραθο, κασσία. Ακριβής συνταγή για το μείγμα δεν υπάρχει διότι η κάθε περιοχή προσθέτει και τα δικά της υλικά.Τα υλικά αναμιγνύονται, ψήνονται και αλέθονται σε σκόνη.
Ιστορία
Το όνομά του σημαίνει "η κεφαλίδα του μαγαζιού" υποννοώντας ότι είναι η καλύτερη ποιότητα μπαχαρικών που προσφέρει το κατάστημα.
Μαγειρική
Οι Αραβες χρησιμοποιούν το μείγμα αυτό για όλα τα φαγητά τους, απο τα κρέατα έως το σκέτο ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου