3/5/12

Βάισλάκερ

Είδος ημίσκληρου γερμανικού τυριού που παράγεται πλέον σε όλο το κόσμο καθώς και στις ΗΠΑ. Σαν τυρί δεν έχει καθόλου κρούστα παρά ένα λευκό στρώμα λίπους που μοιάζει με λούστρο. Η υφή του είναι ελαφριά και διάτρητη με μικρές τρύπες. Παράγεται απο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. 

Μαγειρική
Εχει αλμυρή έντονη γεύση με ελαφρά πικάντικη υφή. Τρώγεται κομμένο σε μπουκιές μαζί με "πρέτζελ"(βλέπε ορισμό) συνοδεύοντας τη μπύρα. Κόβεται και σε φέτες. Μπαίνει σε πιάτα ψητών, σε πίτες με φύλλο, σε πιάτα τυριών.


Λέγεται και Τυρί της Μπύρας (Beer cheese)
Weisslacker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου