Είδος παχύρευστης κρέμας. Παρασκευάζεται απο αυγά, γάλα και ζάχαρη, ανακατεύεται με νισεστέ και ψήνεται σε σιγανή φωτιά. Ανάλογα με τη ποσότητα του νισεστέ, γίνεται μία ελαφριά σάλτσα "κρέμα ανγκλέζ"(βλέπε ορισμό) ή μία παχιά κρέμα που τη βάζουμε στα "εκλέρ"(βλέπε ορισμό).
Χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική σκέτη ή με τη προσθήκη σοκολάτας, βανίλιας, φρούτων κλπ.Custard cream
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου