6/4/12

Κάσταρντ

Είδος παχύρευστης κρέμας. Παρασκευάζεται απο αυγά, γάλα και ζάχαρη, ανακατεύεται με νισεστέ και ψήνεται σε σιγανή φωτιά. Ανάλογα με τη ποσότητα του νισεστέ, γίνεται μία ελαφριά σάλτσα "κρέμα ανγκλέζ"(βλέπε ορισμό) ή μία παχιά κρέμα που τη βάζουμε στα "εκλέρ"(βλέπε ορισμό).
Χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική σκέτη ή με τη προσθήκη σοκολάτας, βανίλιας, φρούτων κλπ.


Custard cream

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου