6/4/12

Παστίτσιο


Ειδος φαγητού με ζυμαρικά, κιμά και σάλτσα "μπεσαμέλ"(βλέπε ορισμό). Παρασκευάζεται με χοντρά μακαρόνια τύπου "μπουγκατίνι" (βλέπε ορισμό) με ντομάτα, απο πάνω βάζουν τσιγαρισμένο μοσχαρίσιο κιμά με ντομάτα και κρεμμύδια και τέλος μπεσαμέλ. Ψήνεται στο φούρνο.

Ιστορία
Πολύ δημοφιλές στις Μεσογειακές χώρες.
Στην Ιταλία ονομάζεται "pasticcio di pasta" και είναι μία εκδοχή του "lasagne al forno".
Στη Κύπρο το σερβίρουν ανήμερα τη Κυριακή του Πάσχα μαζί με το αρνί. Ο κιμάς εδώ είναι χοιρινός και αντί για μπεσαμέλ, στρώνουν το μείγμα με τυρί "χαλούμι"(βλέπε ορισμό).
Στην Αίγυπτο, τα μακαρόνια είναι τύπου "πέννες" και ο κιμάς αρνίσιος.
Στη Μάλτα προσθέτουν φέτες απο σφιχτά αυγά μέσα στο κιμά.


Pasticcio, Pastitsio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου