6/4/12

Μαυροδάφνη

Είδος γλυκού κόκκινου κρασιού. Εχει μαυριδερό, σκούρο καφετί χρώμα, άρωμα και γεύση απο καραμέλα, σοκολάτα, καφέ, σταφίδες και δαμάσκηνα. Το μεγαλύτερο μέρος της παράγεται στο νομό Αχαϊας.

Ιστορία
Το 1854, ο Γουσταύος Κλάους, στέλεχος βαυαρικής εταιρείας εισαγωγής κρασιών, αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στη Πάτρα. Αγόρασε ία έκταση σε υψόμετρο 500 μ έξω απο τη πάτρα, έχτισε εκεί το σπίτι του και ένα επιχειρηματικό συγκρότημα (οινοποιείο, γραφεία, κάβα, σπίτια υπαλλήλων της εταιρείας), που το ονόμασε Achaia Clauss. Γρήγορα εξελίσχθηκε σε μεγάλη επιτυχία για την εποχή και όλη η περιοχή βίωσε μεγάλη ανάπτυξη. Δημιουργησε το μοναδικό κρασί "Μαυροδάφνη" για να θυμάται τη μνηστή του που την έλεγαν Δάφνη, που ήταν μελαχροινή και που πέθανε νωρίς.

Η μαυροδάφνη σήμερα χρησιμοποιείται για να συνοδεύει το φαγητό ως απεριτίφ, είτε χρησιμοποιείται στη μαγειρική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου