29/4/12

Τσιγάρισμα

Διαδικασία με την οποία βάζουμε ένα τρόφιμο πάνω σε δυνατή φωτιά για να αποκτίσει χρώμα (να ροδίσει). Το τρόφιμο μπορεί να είναι κάποιο λαχανικό, κρέας ή και ψάρι. Το σκεύος μέσα στο οποίο το τσιγαρίζουμε μπορεί να είναι ένα τηγάνι, μία κατσαρόλα, ένα "γουόκ" (βλέπε ορισμό). Για να τσιγαρισθεί και να μη κολλήσει χρειαζόμαστε κάποια λιπαντική ουσία όπως λάδι ή βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου