29/4/12

Μπρουτσέ

Είδος Κορσικάνικου τυριού απο κατσικίσιο και πρόβειο γάλα. Εχει κωνικό σχήμα και παράγεται είτε φρέσκο/ωμό με την ονομασία "Μπρουτσέ φρές" ή ωριμο με την ονομασία "Ξηρό μπρουτσέ". Το ωμό τυρί έχει φρέσκια, φίνα γεύση, το ξηρό είναι πιο αψύ και αλμυρό.

Μαγειρική
Στη Κορσική αυτό το τυρί είναι αναπόσπαστο τμήμα πολλών τοπικών γεύσεων και πιάτων, καθώς και για το ψήσιμο του ψωμιού.

Brocciu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου