2/4/12

Τσινάρ

Είδος "απεριτίφ" (βλέπε ορισμό) που παρασκευάζεται απο αγκινάρες και απο άλλα 13 βότανα. Εχει σκούρο καφέ χρώμα, γλυκόπικρη γεύση, 16% περιεκτικότητα σε οινόπνευμα.
Πίνεται με πάγο ή σαν συστατικό σε κοκτέηλς μαζί με σόδα, τόνικ, χυμούς φρούτων. Στην Ελβετία είναι πολύ αγαπητό ανακατεμένο με φυσικό χυμό πορτοκαλιού. Σε άλλες περιπτώσεις παίρνει τη θέση του "Καμπάρι" (βλέπε ορισμό) και ονομάζεται Negroni cocktail.

Ιταλικής καταγωγής
Cynar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου