2/4/12

Τσιμένι

Μείγμα μπαχαρικών που αποτελείται απο τριμμένη "τριγωνέλλα" (βλέπε ορισμό), κόκκινο πιπέρι, κύμινο, τριμμένο σκόρδο, ελαιόλαδο. Ολα αυτά αναμιγνύονται καλά ωστε να γίνουν μία σφιχτή αλοιφή που φυλάσσεται στο ψυγείο.

Χρησιμοποιείται σαν επάλειψη του "παστουρμά" (βλέπε ορισμό) και αντίστοιχα στο "παστράμι" (βλέπε ορισμό). Εκεί η αντισηπτική του δράση αντιδρά με το λίπος του κρέατος, έτσι τα δύο αυτά προϊόντα αποκτούν τη βαριά και αρωματική τους μυρωδιά.
Το τσιμένι είναι βασικό συστατικό των πιάτων με κάρι αλλά και αντίστοιχων της αραβικής κουζίνας. Οι Μικρασιάτες το χρησιμοποιούν πολύ όταν φτιάχνουν σουτζουκάκια Σμυρνέϊκα.

Λέγεται και Χέλμπα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου