2/4/12

Αννάτο


Είδος μπαχαρικού της Λατινικής Αμερικής. Είναι ένας θάμνος, ύψους έως 2 μέτρα με άσπρα λουλουδάκια σαν μικρά τριαντάφυλλα. Οι σπόροι περιέχονται μέσα σε σκληρά κόκκινα κελύφοι που μοιάζουν με αγκαθωτά κάστανα. Οι σπόροι αποξηραίνονται και ανάλογα αποθηκεύονται ολόκληροι ή αλεσμένοι. Συχνά ψήνονται σε καυτό λάδι έως ότου το τελευταίο πάρει πορτοκαλί απόχρωση. Στη συνέχεια ψύχεται και τοποθετείται σε γυάλινα δοχεία για αποθήκευση σε σκοτεινό μέρος.

Μαγειρική
Χρησιμοποιείται στη κουζίνα όλης της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής σαν μπαχαρικό γιατί δίνει πορτοκαλί χρώμα. Μπαίνει επίσης σε κάποια βρετανικά τυριά. Οι σπόροι έχουν πιπεράτη γεύση και λουλουδένιο άρωμα.

Annatto - Bixa orellana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου