27/4/12

Κουλί

Γαλλικός όρος που αναφέρεται σε είδος πυκνής σάλτσας που έχει τη μορφή αραιού ζελέ. Μπορεί να είναι γλυκιά επειδή αποτελείται απο χυμό φρούτων και χρησιμεύει για στρώση κάποιας τούρτας, παγωτού, γλυκού ή αλμυρή που προορίζεται για κάποιο φαγητό.
Η σάλτσα αυτή παρασκευάζεται απο χυμό φρούτων ή λαχανικών. Εκείνη των λαχανικών προορίζεται κυρίως για αλμυρές γεύσεις, σούπες, ψητά, μαγειρευτά φαγητά. Μπορεί να είναι πολύχρωμη αν περιέχει π.χ. τομάτες ή και πικάντικη.


Coulis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου