8/4/12

Ανθόνερο

Υγρό που παράγεται απο την απόσταξη των ανθών της νεραντζιάς ή της λεμονιάς. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική σαν αρωματική ύλη. Εχει υπέροχο άρωμα αλλά άσχημη γεύση γι' αυτό δεν πίνεται. Το πιο αρωματικό ανθόνερο παράγεται απο τη Σεβίλη της Ισπανίας.

Χρήσεις
Το ανθόνερο χρησιμοποιείται σε σιρόπια, κρέμες, κουλούρια, μπισκότα, λουκούμια, πιλάφια, σαλάτες και μαρινάδες. Θεωρείται βασικό υλικό στις αραβικές κουζίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου