10/4/12

Φρουτ πάντς


Είδος "απεριτίφ" (βλέπε ορισμό) που μπορεί να περιέχει αλκοόλ, ανακατεμένο με χυμούς φρούτων. Τα αλκοολούχα μπορεί να αναμιγνύουν ρούμι, κόκκινο κρασί, τεκίλα, κονιάκ, τζίν, "αράκ" (βλέπε ορισμό) με χυμούς φρούτων. Ιδανικό ποτό για πάρτυ, σερβίρεται συνήθως σε ένα μεγάλο μπώλ, απ'οπου ο καθένας μπορεί να γεμίσει ένα μεγάλο ποτήρι με φαρδύ στόμιο.

Ιστορία
Στις αρχές του 17 αιώνα, οι Αγγλοι της Ινδίας έμαθαν να το πίνουν ως δροσιστικό απο τους Ινδούς. Την εποχή εκείνη περιείχε 5 βασικά συστατικά, οινόπνευμα, ζάχαρη, λεμόνι, νερό, τσάι ή μπαχαρικά. Αργότερα το ποτό ταξίδεψε απο την Ινδία στη Μεγάλη Βρετανία και απο εκεί πέρασε σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα τα φρούτ πάντς του εμπορίου, περιέχουν πολλές χρωστικές ουσίες, ζάχαρη, κιτρικό οξύ και ελάχιστο ποσοστό φυσικών χυμών.

Είδη πάντς
Cup: Παραδοσιακό πάντς απο μείγμα μηλίτη, τζίν και λεμονάδας που προσέφεραν τους συμμετέχοντες πρίν την αναχώρηση της ομάδας κυνηγιού στη Μεγάλη Βρετανία. Τώρα σερβίρεται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως στην έναρξη αγώνων κρίκετ, τέννις, πόλο, σε πικνίκ, κλπ.

Fruit punch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου