20/3/12

Ιαπωνικό πρόγευμα

Το Ιαπωνικό παραδοσιακό πρόγευμα ξεκινάει με ένα μπωλάκι ρύζι. Στο κέντρο του ρυζιού, κάνουν μία τρύπα όπου ρίχνουν ένα ωμό αυγό μαζί με σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουν όλα τα υλικά μέχρις ότου το ρύζι γίνει χρυσαφένιο. Παράλληλα πίνουν λίγη "σούπα μίσο" (βλέπε ορισμό). Συμπληρωματικά μπορεί να πάρουν λίγη ομελέτα, τουρσιά λαχανικών, αποξηραμένα φύκια ή και κάποιο καπνιστό φιλέτο ψαριού. Και φυσικά ένα κύπελλο ιαπωνικού τσαγιού.

Σήμερα οι Ιάπωνες παίρνουν για πρωϊνό νιφάδες σταριού με γάλα, τα παιδάκια πίνουν και σοκολατούχα γάλατα, μαζί με φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, βούτυρο για επάλειψη, μαρμελάδα, χυμούς φρούτων, αυγά και φυσικά καφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου