26/3/12

Λαχματζούν


Είδος ανοιχτής πίτας με κιμά και μπαχαρικά. H πίτα αποτελείται απο πολύ λεπτή ζύμη που έχει ήδη ψηθεί σε πήλινο φούρνο. Απο πάνω στρώνεται αρνίσιος ή μοσχαρίσιος κιμάς που εχει ανακατευτεί με πελτέ ντομάτας, φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπαχαρικά. Μερικοί προσθέτουν κρεμμύδι, πίκλες, ψιλοκομμένο μαρούλι, πιπεριές. Ψήνεται στο φούρνο. Σερβίρεται ζεστό μαζί με "αϊράν" (βλέπε ορισμό).

Ιστορία
Θεωρείται η πίτσα της Μέσης Ανατολής, απο τα κύρια φαγητά της Αρμενίας και της Τουρκίας.

Lahmajoun, Lahmacun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου